Interaktív Március 15 – József napi vásár

Idén – a korábbi évektől eltérően – a nézők is részesei lehetnek a Március 15-i ünnepi műsornak. A fehérváriakat teljesen megújult látvány fogadja a nemzeti ünnepen, köszönhetően a rendezvény ötletgazdájának, az ART Kulturális Egyesületnek. A műsorban több mint 100, korhű ruhába öltözött szereplő közreműködésével elevenednek meg a forradalom eseményei.

Pisch Norbert, az ART Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy az idén a nézők is úgy érezhetik majd, mintha részesei lennének a 48-as forradalom eseményeinek. Igazi közösségi ünnepet terveznek, amelynek díszleteként a Belváros épületei szolgálnak, így például néhány órára megnyílik majd a Fehérváron a Pilvax Kávéház is.

A Városház téren reggel 9 órától kézművesek, táncosok, énekesek várják az ünneplőket. A programok sora fél tizenegytől kezdődik, a fehérváriak akár szereplőként is bekapcsolódhatnak a rendezvénybe. Az ünnep előkészületeiben szinte valamennyi fehérvári intézmény részt vett, többek között a Vörösmarty és az Árpád szakképző iskoláknak és a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumnak is köszönetet mondtak a szervezők.

Kozáry Ferenc színművész a programok kapcsán kiemelte, hogy 48-ban a forradalmi tömegben az egyetemi ifjúság mellett ott voltak a József-napi vásárra érkező emberek ezrei is, ezért a vásár kellékei is megelevenednek majd Fehérvár Belvárosában az idei nemzeti ünnepen.