Kölyök Juniális nyolcadjára is az ART-tal

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Vízivárosi Kölyök Juniálist. Szombaton a Zrínyi utcában szervezett eseményen sok-sok játékkal, ovis nyolcpróbával várták a családokat, és különleges feladatokkal készültek a kitelepült székesfehérvári közszolgáltató cégek is. – írja a szekesfehervar.hu városportál

A Vízivárosi nyárköszöntő rendezvényt immár nyolcadik alkalommal szervezte meg az ART Kulturális Egyesület  dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő kezdeményezésére a városrész gyermekeinek.
A Pitypang zenekar hangolta jókedvre a családokat: aprók és nagyok táncra perdültek, együtt varázsoltak, énekeltek a színpad előtt.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, a városrészi programok erősítik a helyi kisközösségeket, lehetőséget adnak arra, hogy a családok tartalmasan töltsék együtt a délelőttöt, ismerkedjenek, beszélgessenek.

A köszöntőt követően megkezdődött a nyolcpróba. A vízivárosi óvodások távolugrásban, kislabda-dobásban jeleskedtek. Csukott szemmel teljesítették az ügyességi pálya feladatait, összekevert színsorokat tettek rendbe. A próbák mellett gyerek és felnőtt egyaránt kipróbálhatta, hogy a bográcsból nem is olyan egyszerű dolog kiválogatni a zöldségeket, vagy kipecázni a vízből a halakat.

A Széphő munkatársai különleges kvízekkel, míg a Városgondnokság a fűnyíró kistraktorral várta az érdeklődőket. Ügyességüket és KRESZ-tudásukat a rendőrségi sátorban is kipróbálhatták a résztvevők, a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos kérdéseiket pedig a Depónia munkatársainak tehették fel.

forrás: szekesfehervar.hu